Obiective turistice PDF Imprimare Email
-Rezervația Dealul Lempeș- Complexul Dealul Lempeș se încadrează în categoria rezervațiilor botanice. Acest complex constituie o componentă tipică a mediului natural original din Depresiunea Brașovului si are o valoare stiintifică de necontestat.
Rezervația se găsește pe teritoriul administrativ al comunelor Hărman și Sânpetru, fiind amplasată pe Dealul Lempeș, cunoscut și sub numele de Dealul Cetății. Suprafața rezervației este de 274,5 ha. A fost înscrisă în lista zonelor naturale protejate, de interes național, sub numele Dealul Cetății – Lempeș.

-Rezervația Mlaștina Hărman- Aceasta rezervație face parte din categoria siturilor naturale botanice, aici rezistând, datorită conditiilor topoclimatice si hidrologice, endemisme de specii relicte glaciare. Mlaștina Hărman reprezintă un important etalon al mediului natural specific depresiunilor intramontane. Speciile ce supraviețuiesc aici sunt martori ai istoriei fitogenetice locale, iar încadrarea zonei între rezervațiile naturale ale județului este pe deplin justificată.

-Muzeul etnografic - Vatra Hărmanului- Asociaţia Culturală "Vatra Hărmanului" are ca scop promovarea tradiţiilor populare, valorificarea tradiţiilor locale, popularizarea meşteşugurilortradiţionale, a cântecului şi jocului popular, a obiceiurilor şi portului popular românesc, a vieţii spirituale pe aceste meleaguri.
Asociaţia "Vatra Hărmanului" organizează importante actiunii culturale:
- expoziţii cu obiecte din spaţiul satului românesc (port popular, ţesături, mobilier, ceramică, icoane pe sticlă)
- expoziţii cu ouă încondeiate de Sfintele Paşti
- "Hora Satului" în duminica Rusaliilor
- cântece şi jocuri populare româneşti de Ziua Hărmanului
- agapă creştină de "Sântămăria Mare" Hramul Bisericii Ortodoxe Hărman
- excursii de studiu în zonele etnografice reprezentative pentru spaţiul cultural românesc cu elevii practicanţi ai Asociaţiei
- ateliere de lucru pentru tinerii care doresc să înveţe meşteşuguri tradiţionale

BRAŞOV
(în germană Kronstadt, în maghiară Brassó, în latină Corona) este menţionat în documente înca din anul 1235 sub numele de "Korona"
- Biserica evanghelica Sf. Bartolomeu- este cel mai vechi monument arhitectural al orasului,
- Biserica Neagrã a fost construitã în jurul anului 1380 este cea mai mare constructie instil gotic din România, inițial catolică, a fost cunoscută mai întâi sub numele de Biserica Sfânta Maria (Marienkirche), având cea mai mare orga din estul Europei. Aici puteti asculta concerte cu muzica clasicã si preclasicã (concertul cu ocazia Craciunului este celebru)
- Casa Sfatului- dateazã din secolul XV, în prezent este Muzeul de istorie al judetului Brasov
- Strada Sforii- cea mai îngustã din Cetatea Brasovului - aproximativ 1,3 m. Se spune ca ar fi cea mai ingustã din Europa. A fost creatã in secolul al XV-lea ca si cale de acces pentru pompieri
- Vechea cetatuie a Braşovului–
- Bastionul Graft si Alea “Dupã Ziduri” parte din centura fortificatã medievalã a Braşovului
- Poarta Schei si Poarta Ecaterinei
- Turnul Alb si Turnul Negru
- Bastionul Ţesãtorilor-cel mai bine pãstrat între cele 7 bastioane ale cetatii din secolul 16, în prezent, aici se aflã Muzeul Cetãii Braşov
- Biserica ortodoxã Sf. Nicolae în curtea cãreia se aflã mormântul lui Nicolae Titulescu
- Prima Şcoalã Româneascã- gãzduieste o secţiune care include diverse expozitii din istoria tipãriturii. În aceastã clãdire existã, sala de clasã a Primei şcoli românesti din Transilvania
 
Obiective turistice din judeţul Braşov
 • Cetatea Premer
 • Cetatea Râsnov
 • Castelul Bran
 • Coloanele de bazalt din Racoş
 • Castelul Feudal de la Racoş construit in anul 1626
 • Biserica Fortificata Viscri
 • Cetatea Rupea
 • Biserica fortificată din Roadeş

Obiceiuri si tradiţii din judeţul Braşov
 • Zilele Hãrmaului - 15 august
 • Junii Braşovului
 • Festivalul Clãtitelor de la Prejmer
 • Festivalul Narciselor – Poiana Narciselor
 • Rãvãşitul oilor –Fundata /Bran