Idegenforgalmi látványosságok PDF Nyomtatás E-mail
- Lempes Dombi Rezervátum- A Lempes Domb Komplexum a botanikai rezervátumok osztályába van besorolva. Ez a komplexum egyik jellegzetes alkotóeleme az a Brassói-medence eredeti természeti környezetének és tudományos értéke vitathatatlan.
A rezervátum Szászhermány és Barcaszentpéter (Sânpetru) közigazgatási területén található, a Lempes Dombon helyezkedik el, mely Várhegy néven is ismert. A rezervátum területe 274,5 ha. Ez be lett sorolva a nemzeti érdekű természetvédelmi területek közé, Várhegy – Lempes név alatt.

- Szászhermányi Mocsár Rezervátum – Ez a rezervátum rész a természetes növényvilág-területeknek ahol a tooklimatkus és vízföldrajzi körülményeknek köszönhetően fenmaradtak endemikus jégkorszaki fajmaradványok. A Szászhermányi Mocsár egy fontos mércéje a hegyközi medencéket jellemző természetes környezetnek. A fajok melyek itt fennmaradnak tanúi a helyi növénygenetikai történelemnek, és teljes mértékben indokolt e térség besorolása a megye természetvédelmi területei közé.

- Néprajzi Múzeum – "Vatra Hărmanului" (Szászhermány Településközpontja)- A "Vatra Hărmanului" Kulturális Egyesület célja, a népi hagyományok előmozdítása, a helyi hagyományok értékesítése, a vidéken honos hagyományos mesterségek, népdalok és néptáncok, román népi szokások és viseletek, a környékbeli szellemi élet népszerűsítése.
A "Vatra Hărmanului" Egyesület jelentős kulturális tevékenységeket szervez:
- a román falú térségéből származó tárgyak kiállítása (népi viselet, szőttesek, bútorok, kerámiák, üveg-ikonok)
- Húsvétkor a díszített tojások kiállítása
- "Hora Satului" (A Falu Néptánca) Pünkösd vasárnapján
- román népdalok és néptáncok Szászhermány napja alkalmával
- Keresztény úrvacsora "Nagyboldogasszony" napján, a Szászhermányi Ortodox Templom Ünnepe alkalmával
- tanulmányutak szervezése az Egyesület gyakornok diákjai részére a román kulturális tér reprezentatív néprajzi területeire
- műhelyek a fiataloknak, akik szeretnék megtanulni a hagyományos mesterségeket

BRASSÓ (németül Kronstadt, románul Brașov, latinul Corona) már 1235-ben is meg lett említve az írásokban, "Korona" név alatt
- A Szent Bertalan evangélikus templom -a a város legrégebbi építészeti emléke,
- A Fekete-Templom 1380 körül lett építve és a legnagyobb gótikus épület Romániában eredetileg katolkius volt, először Szűz Mária Temploma (Marienkirche) néven lett ismeretes, melyben Kelet-Európa legnagyobb orgonája található. Itt klasszikus és pre-klasszikus zenei koncerteket lehet hallgatni (híres a Karácsony alkalmával adott koncert)
- Tanácsház- a XV. századból származik , és jelenleg mint Brassó megye Történelmi Múzeuma működik
- Zsinór Utca- Brassó várának legkeskenyebb utcája - körülbelül 1,3 m. Azt mondják hogy ez Európa legszűkebb utcája. A XV században lett építve és a tűzoltók részére biztosított hozzáférést
- Brassó régi várépülete–
- A Graft Bástya és a "Falak Mögött" Sétány- részei Brassó középkori felerősített övezetének
- A Bolgárszegi-kapu és a Katalin-kapu
- A Fehér Torony és a Fekete Torony
- Takácsok Bástyája - ez maradt fenn a legjobb állapotban a vár 16. századi hét bástyája közül, jelenleg itt található a Brassói Vár Muzeuma
- Szent Miklós ortodox templom melynek udvarán található Nicolae Titulescu sírja
- Az Első Román Iskola- helyt ad egy részlegnek mely a nyomtatás múltjából merít kiállítási témákat. Ebben az épületben található Erdély Első román iskolájának az osztályterme.